BENG Eisen en Energieprestatie

Omgevingsvergunning:

Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning en oplevering van een nieuw gebouw moeten de BENG-eisen worden getoetst op gebouwniveau (pand-id). Bij een woongebouw gelden de BENG-eisen dus per woongebouw. Daarnaast moet ook per individueel verblijfsobject (bijvoorbeeld de individuele appartementen in een woongebouw) de energieprestatie berekend en geregistreerd worden. Dit is nodig zodat tijdig de energieprestatie bekend is voor potentiële kopers en gebruikers. Ook is dan het risico op oververhitting per verblijfsobject inzichtelijk. Het is mogelijk dat er verschillende energielabelklassen zijn bij de individuele appartementen in een woongebouw.

TOjuli:
Het risico van te hoge temperaturen wordt voor een verblijfsobject per rekenzone en per oriëntatie bepaald (TOjuli-indicator, volgt automatisch uit de rekensoftware). De toetsing aan de TOjuli-eis voor nieuwe gebouwen is alleen nodig voor rekenzones waarin geen actief koelsysteem aanwezig is. In het Bouwbesluit staan voor deze rekenzones grenswaarden voor de TOjuli-indicator. Rekenzones waarin geen actief koelsysteem is aangebracht, moeten aan dit criterium voldoen.

Wij zijn dé specialist op het gebied van bouwkeuringen, inspecties en energielabels. Onze dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van bouwtechniek en wet- en regelgeving.

Energielabel

Bij registratie van de energieprestatie op verblijfsobjectniveau voor een vergunningsaanvraag, wordt een energielabel afgegeven met status ‘voorlopig’. Bij oplevering moet elk individueel verblijfsobject een geregistreerd energieprestatierapport (energielabel) hebben. Hiervoor wordt de energieprestatie ter plaatse opgenomen. Voor de geregistreerde energieprestatie wordt een energielabel afgegeven met de status ‘definitief’.

Door het uitvoeren van een bouwkundige keuring kan u geld besparen op de energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Contact

Wilt u meer informatie over onze diensten.
Vul onderstaande gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact me u op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Keulen
vastgoedinspecties & energie labels

  • Lokale deskundigen
  • Onafhankelijk en objectief
  • Scherpe tarieven
  • Snelle uitvoering
  • Heldere rapportages
  • EPDB en KOMO gecertificeerd
  • NHG erkend
  • Keuringen verzekerd
  • Aangesloten bij Vakkundig Gekeurd